Dışişleri Bakanı Davutoğlu Tunus’ta

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için dün gece özel uçakla Tunus’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Tunus’ta

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için dün gece özel uçakla Tunus’a geldi. Bugün resmi temaslara başlayan Davutoğlu, sabah En-Nahda Partisi Başkanı Şeyh Raşid Gannuşi, Nidaa Tunis Partisi Başkanı Baji El- Kaid Es- Sebsi ile görüştü. Daha sonra Tunuslu mevkidaşı Munci Hamdi ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Tunus Dışişleri Bakanı Munci Hamdi, Davutoğlu’nun Tunus’da yeni hükümet kurulduktan sonra ilk resmi dışişleri bakanı ziyareti yapan kişi olduğunu ifade etti. Ayrıca Türkiye’nin devrimden sonra Tunus’a vaat ettiği 200 milyon dolarlık kredinin haftaya Tunus merkez bankasına ulaşmış olacağını açıkladı.

Davutoğlu da Tunus’un uzlaşı ile hazırladığı anayasa ile ilgili, “Tunus toplumunun gerçekleştirdiği bu başarıdan dolayı gurur duyuyoruz.” dedi. Davutoğlu konuşmasında, 75 milyon Türk halkının Tunuslu kardeşlerine yeni anayasa ile ilgili tebriklerini iletmek için de burada olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, resmi ziyareti çerçevesinde, ulusal kurucu Meclis Başkanı Mustafa Ben Cafer, Başbakan Mehdi Cuma ve Cumhurbaşkanı Munfıf El Merzugi ile de bir araya gelecek. CİHAN

Yorumlar