Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hiroşima’ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi’nin (NPDI) Sekizinci Bakanlar Toplantısı’na katılmak üzere Japonya’ya gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hiroşima’ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi’nin (NPDI) Sekizinci Bakanlar Toplantısı’na katılmak üzere Japonya’ya gidiyor. Davutoğlu, Japonya’daki Türk Şehitliği’ni de ziyaret edecek.

Türkiye’nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı ve dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 ülkenin üyesi bulunduğu Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi’nin (NPDI) Sekizinci Bakanlar Toplantısı 11-12 Nisan 2014’te Hiroşima’da düzenlenecek. Toplantıya Dışişleri Bakanı Davutoğlu başkanlığında bir heyetle iştirak edilecek.

Dışişleri’nden yapılan açıklamaya göre Davutoğlu’nun 1890 yılında meydana gelen Ertuğrul Fırkateyni Faciasında yaşamını yitiren denizcilerimize ait Türk Şehitliği’ni, Şehitliğimizin bakımını üstlenen Oşima İlkokulu’nu ve Türk Müzesi’ni ziyaret etmesi, ayrıca Kuşimoto Belediye Başkanı Tashima ile görüşmesi de öngörülüyor.

NPDI Bakanlar Toplantısı'nı takiben Davutoğlu'nun, Japon muhatabı Fumio Kishida ile 13 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştireceği heyetlerarası görüşmede ikili ilişkilerin gündeminde bulunan konuların değerlendirilmesi, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.


CİHAN

Yorumlar