Dini liderlerden Dünya Kupası mesajı

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Brezilya, organizasyon vesilesiyle çeşitli inançları temsil eden dini liderler tarafından gönderilen mesajları yayınladı. Dünyanın farklı yerlerinden gönderilen mesajlarda ırkçılık karşıtı söylemler...

Google Haberlere Abone ol
Dini liderlerden Dünya Kupası mesajı

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Brezilya, organizasyon vesilesiyle çeşitli inançları temsil eden dini liderler tarafından gönderilen mesajları yayınladı. Dünyanın farklı yerlerinden gönderilen mesajlarda ırkçılık karşıtı söylemler ve dünya barışına olan ihtiyaç vurgulanıyor.

Merkezi New York’ta bulunan Dünya Evanjelik Konseyi tarafından gönderilen mesajda "Bu organizasyon, dünyanın tüm coğrafyalarından halkların bir araya gelmesi, farklılıklarını tanıması ve Tanrı’nın yaratırken verdiği çeşitliliğe şahit olması açısından önem arz ediyor." denilerek coşku ve barış atmosferi içinde kutlanmasına çağrı yapıldı.

Merkezi İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan Dünya Kiliseler Konseyi de gönderdiği mesajda Brezilya’da futbolun taşıdığı öneme dikkat çekerek bu turnuvanın çeşitli yönleriyle tarihe olumlu izler bırakmasını temenni etti.

Budizm kökenli dini bir hareket olan Soka Gakkai ise farklı etnik yapı ve kültürlerin bir araya geleceği turnuvanın dünya genelinde var olan barış kültürü oluşumuna katkı yapmasını temenni etti.

Ayrıca Mısır’daki Müslümanlar adına bir mektup gönderen El Ezher Üniversitesi Rektörü Şeyh Ahmet El Tayyip, turnuvanın dünyada eşitlik ve kardeşlik ruhunun yeniden tesisi adına katkı yapmasını temenni etti.

Papa Francesco da geçtiğimiz gün yayınladığı bir video mesajda, kupa organizasyonunun halklar nezdinde bir festival havasında kutlanmasını ve bu sürecin barış kültürünün yerleşmesi adına bir okul işlevi görmesini temenni etti. CİHAN

Yorumlar