DHKP-C'nin kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin yakalandı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yakalanan DHKP-C üyesi 4 terörist, bugün çıkarıldıkları mahkemeden Cuma gününe kadar ek süre aldı.

Google Haberlere Abone ol
DHKP-C'nin kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin yakalandı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yakalanan DHKP-C üyesi 4 terörist, bugün çıkarıldıkları mahkemeden Cuma gününe kadar ek süre aldı. DHKP-C'nin kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin'in de aralarında bulunduğu zanlılar, çok sayıda suçlamadan hakim karşısına çıkacak.

Yunan Anti Terör Timi’nin operasyonu sonucu dün Atina’daki hücre evinde ağır silah ve patlayıcılarla birlikte yakalanan DHKP-C üyesi 4 kişinin suç dosyasının kabarık olduğu anlaşıldı. Bugün akşam üzeri hakim karşısına çıkan 4 zanlı, savunmalarını hazırlamak için Cuma gününe kadar ek süre aldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında savcılığa getirilen zanlılar, uzun süre Türkçe slogan attı.

Yunan polisinin yaptığı incelemeye göre, yaşları 25, 33, 41 ve 49 olan zanlıların, Türkiye’ye eylem için giderken geçen yaz Sakız Adası açıklarında seyreden şişme botta yakalanan DHKP-C üyeleri Hasan Biber ve Mehmet Yayla ile doğrudan ilişkili oldukları tespit edildi. Bu kişilerin, DHKP-C’nin operasyonel kolu olduğu ve Türkiye’de ölümle sonuçlanan eylemlerde bulundukları açıklandı.

ÖRGÜTÜN KİLİT İSMİ YAKALANDI

Türkiye’de terör örgütüne üyelikten hakkında yakalama kararı bulunan DHKP-C'nin 'derin kilit ismi' olarak kabul edilen Hüseyin Tekin'in (49) İnterpol ve Yunan makamları tarafından da arandığı belirtildi. Tekin'in üzerinden başka isim adına düzenlenmiş sahte Bulgar kimliği çıktı. Yunan polisi, Tekin’in 2011 yılında Selanik’teki bir binanın bodrum katında meydana gelen patlama ile ilişkili olduğunu tespit etti. O patlamada DHKP-C üyesi bir kişi parçalanarak ölmüştü.

Bu arada laboratuvar incelemesi sonucu polis, Hüseyin Tekin’in DNA ve parmak izinin, geçen yaz ele geçirilen şişme bottaki LAW silahı, DHKP-C bayrağı ve bir cep telefonundaki verilerle uyuştuğunu tespit etti. Tekin’in Selanik’teki patlama ile de ilişkili olduğu, teknik inceleme sonucu anlaşıldı. Tekin, Selanik’teki patlamanın ardından gözaltına alınmış, Türkiye'nin talebine rağmen serbest bırakılmıştı.

Öte yandan sahte kimlikte adı Bagır Çekin olarak görülen 41 yaşındaki bir diğer teröristin ise kimlik bilgilerinin Türk makamları tarafından doğrulanması bekleniyor. Yunan polisinin elindeki bilgilere göre bu kişi, 1996’da Özdemir Sabancı cinayetine karışanlar arasında yer aldı. O tarihten sonra ise izini kaybettirdi.

Bir açıklama yapan zanlıların avukatı Aleka Zorbala, 4 DHKP-C üyesinin polis tarafından şiddet gördüğünü iddia etti. Zorbala, zanlıların zorla DNA testine tabi tutulduğunu da öne sürdü.

Yunan Anti Terör yetkilileri, ele geçirilen küçük çaplı cephaneliğin Türkiye’de kullanılmak üzere bu ülkeye götürülmek için temin edildiğini düşünüyor. Polis, ele geçirilen Atina, Dedeağaç ve Türkiye haritaları üzerinden teröristlerin planlarını çözmeye çalışıyor. Ele geçirilen çok sayıda silah ve patlayıcının Girit’ten temin edildiği belirtiliyor.

5 FARKLI SUÇLAMA

Teröristler, terör örgütüne üye olma, patlayıcı temin etme ve bulundurma, yasadışı silah, patlayıcı ve savaş malzemesi bulundurma, belgede sahtecilik ve ülkeye yasadışı yollardan giriş yapma suçlamalarından dava açıldı. DHKP-C’nin hücre evine yapılan operasyonun, kimliği açıklanmayan bir kişinin telefonla ihbarı sonucu gerçekleştiği öğrenildi.

DHKP-C'nin Atina'daki hücre evinde; 1 Kalaşnikof, 3 Kalaşnikof şarjörü, 3 tabanca, susturucu, scorpion ve mini uzi tipi 2 otomatik silah, çok sayıda mermi, 6 kilo 350 gram jelatin dinamiti, 2 el bombası, 3 bilgisayar, Atina, Dedeağaç ve Türkiye haritaları, DHKP-C flaması, örgüt fotoğrafları, çeşitli patlayıcılar ve 8 metre fitil ele geçirilmişti. CİHAN

Yorumlar