DHKP-C'nin Atina cephaneliği ele geçirildi

Yunan polisi, başkent Atina’da DHKP-C üyelerinin kullandığı hücre evine gerçekleştirdiği operasyonda küçük çaplı bir cephaneliğe ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
DHKP-C'nin Atina cephaneliği ele geçirildi

Yunan polisi, başkent Atina’da DHKP-C üyelerinin kullandığı hücre evine gerçekleştirdiği operasyonda küçük çaplı bir cephaneliğe ulaştı. Anti Terör Timi, 4 teröristi yakalarken, çok sayıda ağır silah ve mühimmata el koydu.

Yunan polisinin, başkent Atina’da DHKP-C üyelerine yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonun ayrıntıları netleşiyor. Polisin Gizi-Kipseli semtinde bulunan hücre evini aylardır izlediği öğrenilirken, hücre evinde biri Türkiye’de cinayet işlediği gerekçesiyle İnterpol tarafından aranan 4 Türk vatandaşı yakalandı. Bir binanın ikinci katında bulunan hücre evinin, Yunan Yargıtay binası, Atina Adliyesi ile Attika Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 3 yüz metre kadar uzaklıkta olması dikkat çekti.

DHKP-C'nin Atina’daki hücre evinde ele geçirilen silah ve patlayıcılar arasında 1 Kalaşnikof, 3 şarjör, 3 tabanca, 1 makineli skorpion silah, 1 mini Uzi otomatik silah, çok sayıda mermi, 5 kilo jelatin dinamiti, F1 tipi 2 el bombası, bilgisayarlar, Atina ve Dedeağaç (Batı Trakya) ve Türkiye haritaları, DHKP-C amblem, bayrak ve fotoğrafları bulunuyor. CİHAN

Yorumlar