"Dershaneleri kapatmak, özgürlüğü kısıtlama anlamına gelir"

Washington’un saygın düşünce kuruluşlarından CATO Enstitüsü Eğitim Özgürlüğü Departmanı Genel Müdürü Doç.

Google Haberlere Abone ol
"Dershaneleri kapatmak, özgürlüğü kısıtlama anlamına gelir"

Washington’un saygın düşünce kuruluşlarından CATO Enstitüsü Eğitim Özgürlüğü Departmanı Genel Müdürü Doç. Dr. Neal P. McCluskey, Türk hükümetinin hazırlık kurslarını kapatmasının çocukları eğitim noktasında birçok seçenekten mahrum bırakacağını söyledi. Genel Müdür, bunun açık bir şekilde özgürlüğü kısıtlama anlamına geldiğini savundu.

Devlet okullarının başarılı olması halinde verdikleri hizmete ihtiyaç kalmayacağını, kursların sektörde olmayacağını dile getiren McCluskey, "Bu, çocukların eğitimi önemsenerek alınan bir karara benzemiyor. Bu daha fazla politik veya kar yapan kuruluşlara karşı alınmış ideolojik bir karara benziyor." şeklinde konuştu.

PROBLEM SINAV SİSTEMİNDEN KAYNAKLANIYOR

Dünya genelinde devletlerin eğitim vermekte zayıf olduğunu belirten ve problemin çoğunlukla sonuçları öğrencinin geleceğini belirleyen sınav sistemlerinden kaynaklandığını anlatan McCluskey, "Eğer böyle bir sisteme sahipseniz durum çok açık. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde insanlar bu işi para için yapan kuruluşlara gidecektir çünkü bu kuruluşlar müşterilerinin yani öğrencilerin ihtiyaç duyduğu şeyi karşılıyor." dedi.

Özel eğitim kurumları konusunda kararın önce ebeveynlerin sonra ise öğrencilerin kararı olması gerektiğini dile getiren McCluskey, "Onlar kendi kararlarını verebiliyorlar. Hükümet çocukları bir anlamda zaptederek toplum mühendisliği yapmamalı." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar