Der Standard: Türkiye yarı demokratik bir ülke oldu

Avusturya’nın saygın gazetelerinden Der Standard gazetesinde, Başbakan Erdoğan’ın Berlin ziyaretini değerlendiren bir yorum yazısı yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Der Standard: Türkiye yarı demokratik bir ülke oldu

Avusturya’nın saygın gazetelerinden Der Standard gazetesinde, Başbakan Erdoğan’ın Berlin ziyaretini değerlendiren bir yorum yazısı yayımlandı. Markus Bernath imzalı yazıda ‘Türkiye yarı demokratik bir ülke oldu. Ülkeyi yarı otoriter bir rejimden ayıran fark bazı günlerde iyice küçülüyor." ifadelerine yer verildi.

Avrupa Birliği’nin müzakerelerin durdurulması tehdidinin ülkenin tekrar aklının başına gelmesi için önemli bir sinyal olacağını belirten Bernath, "Aksi takdirde Avrupa sınırlarında Lukaşenko ve Putin’in yanı sıra yeni bir lider devleti ortaya çıkmış olacak." iddiasını ortaya attı.

Başbakan Erdoğan’ın kamu ihalelerine ilişkin iddiaları cevaplamak yerine yargı ve poliste temizlik yaptığını belirten Bernath, "Bitmek bilmeyen iddialar cevapsız kalıyor. Bu, Türk demokrasisi için ölümcül bir durum." ifadelerini kullandı.

"Güç sarhoşluğundaki siyaset sadece absürtlükler üretiyor." eleştirisinde bulunan Bernath, Başbakan’ın Berlin’de de komplo teorileri anlattığı yorumunu yaptı. CİHAN

Yorumlar