Dentaş, ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Dentaş, ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Ayşegül Aksoy, eski Cumhurbaşkanının eşi Aydın Denktaş ve ailesi, siyasi parti, üniversite, sendika, dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulması ve Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, bayrakların yarıya indirilmesiyle devam etti. Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ikinci ölüm yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Parkı’ndaki mezarı başında düzenlenen törende konuşma yaptı.

Denktaş'ın ebedi hayata ayrılışının ikinci yıl dönümü olduğunu kaydeden Eroğlu, "Merhum cumhurbaşkanının düşünceleri, hizmetleri ve en önemlisi mimarı olduğu KKTC devleti bizimle yaşıyor. Kıbrıs Türk halkı egemen, hür ve özgür bir halk olarak yaşadıkça da hep yaşayacaktır.” dedi.

Denktaş’ın mücadelesini, hizmetlerini, kısa süreli konuşmalar, filmler, belgesellerle anlatmanın mümkün olmadığını söyleyen Eroğlu, Rauf Denktaş’ın her şeyden önce Türk Mukavemet Teşkilatı’nın fikir babalarından, kurucularından, liderlerinden biri olarak inançlı ve kararlı bir direnişçi olduğunu kaydetti.

Törendeki konuşmaların ardından özel anıt defteri imzalandı. Anıt defterini imzalayanlar arasında olan Eroğlu, "Sizi ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde emeği geçen tüm dava arkadaşlarınızı şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.” şeklinde not düştü.
CİHAN

Yorumlar