Demokratik Kongo’da şiddetli çatışmalar: 26 ölü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin ikinci büyük şehri Lubumbashi’de isyancılarla hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalarda en az 26 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Demokratik Kongo’da şiddetli çatışmalar: 26 ölü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin ikinci büyük şehri Lubumbashi’de isyancılarla hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalarda en az 26 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 1 milyonluk şehirde yaşayanların çatışma boyunca korkudan sokağa çıkamadığı, işyerlerini kapattığı gözlendi.

Saldırıların, ülkenin en zengin yeraltı kaynaklarına sahip Katanga eyaletinin bağımsızlığı için mücadele veren ayrılıkçı Mai Mai Kara Katanga örgütü tarafından düzenlendiği açıklandı.

Polis Genel Müfettişi Patrick Sadiki, şiddetli çatışmaların ardından saldırganların geriye püskürtüldüğünü, ölenlerin arasında askerlerin de olduğunu söyledi.

Mai Mai Kara Katanga örgütü, 2011’de Lubumbashi hapishanesinden kaçan Gedeon Kyungu Mutanga tarafından idare ediliyor. Katanga eyaleti, dünyadaki en zengin kobalt yataklarına ve Afrika’nın ikinci büyük bakır yataklarına sahip.
CİHAN

Yorumlar