Demokratik Kongo’da Fransız gazeteci öldürüldü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Fransız foto muhabiri Camille Lepage’in öldürüldüğü bildirildi. Fransız devriyelerinin, 26 yaşındaki gazetecinin cesedini, Bouar semtinde, Anti-Balaka çetelerine ait bir araçta bulduğu açıklandı. İç çatışmaların...

Google Haberlere Abone ol
Demokratik Kongo’da Fransız gazeteci öldürüldü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Fransız foto muhabiri Camille Lepage’in öldürüldüğü bildirildi. Fransız devriyelerinin, 26 yaşındaki gazetecinin cesedini, Bouar semtinde, Anti-Balaka çetelerine ait bir araçta bulduğu açıklandı.

İç çatışmaların devam ettiği ülkenin Kamerun sınırında birkaç aydır çalışan Lepage’nin, çapraz ateş arasında kalarak can verdiği ifade edildi. Genç fotoğrafçının resimleri uluslararası medyada geniş yer buluyordu.

Fransız gazeteci ayrıca Afrika’da, Amnesty Medecins san Frontieres (Sınır Tanımayan Doktorlar) gibi uluslararası organizasyonlar için de çalışmıştı.

Lapage son tweetinde, Hristiyan Anti-Balaka çeteleri ile beraber motosiklet ile 150 kişinin öldüğü Berberati’ye 120 kilometre mesafedeki bir bölgeye gittiğini belirtmişti.

Geçen Mayıs ayındaki darbeyi gerçekleştiren Selaka grubu ile Hristiyan Balaka çeteleri arasında çatışmaların yaşandığı Demokratik Kongo’da, 7 bin Afrika Birliği ve Fransız askeri bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar