Demokratik Gazeteciler Birliği Başkanı: Sınırdışı kararına şaşırıyoruz

Azerbaycan Demokratik Gazeteciler Birliği (ADGL) Başkanı Yadigar Memmedli, Azeri gazeteci Mahir Zeynalov'un sınır dışı edilmesinin kaygı verici olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Demokratik Gazeteciler Birliği Başkanı: Sınırdışı kararına şaşırıyoruz

Azerbaycan Demokratik Gazeteciler Birliği (ADGL) Başkanı Yadigar Memmedli, Azeri gazeteci Mahir Zeynalov'un sınır dışı edilmesinin kaygı verici olduğunu bildirdi. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Memmedli, ''Biz Türkiye'den çok şey bekliyoruz. Türk cumhuriyetlerinin önünde sistemi oturmuş, dünyanın büyük ülke olarak kabul ettiği Türkiye' de demokrasi kültürüne uygun olmayan uygulamaları görünce çok şaşırıyoruz.'' dedi.

ADGL Başkanı Memmedli, 4 yıldır Türkiye'de çalışan, bir buçuk yıldan fazla bir süreden beri de Türkiye vatandaşı bir bayanla evli olan Zeynalov'un, sosyal medyada paylaştığı fikirlerine göre gayri kanuni olarak sınır dışı edilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

Memmedli Zeynalov'un gazeteci olduğunu ve zaten mesleği icabı yaşadığı, gördüğü olaylarla ilgili kendi fikirlerini paylaşmak gibi bir görevi olduğunu ifade etti. Memmedli, ''Biz gazetecilerin toplum içerisindeki farkı ve görevi insanları ilgilendiren konuları hiç bir engelleme olmadan, onların bilgisine sunmaktır.'' dedi.

EMSAL TEŞKİL EDEBİLİR
Zeynalov ile ilgili yaşanan olaya Türkiye medyasının ciddi tepki vermesi gerektiğini vurgulayan Yadigar Memmedli, gerekli tepki verilmezse söz konusu uygulamanın bundan sonra emsal olabileceğine dikkat çekti.

ŞAH KANUN DEĞİL, KANUNLAR ŞAHTIR
Yadigar Memmedli, yaşanan olayın yasalar karşısında herkesin eşit olduğu ilkesinin ihlalinden kaynaklandığını belirterek, "Şah kanun değil, kanunlar şahtır." Azeri ata sözünü hatırlattı. Gelişmiş demokrasilerde hukukun üstünlüğünün korunduğunu bildiren Memmedli, ''Hukuk ve demokrasi artık dünyanın gittiği yoldur." dedi. CİHAN

Yorumlar