Demirtaş, Avrupa mitinglerine İsviçre’den start verdi

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa mitinglerine İsviçre’den start verdi. Demirtaş’ın, Avrupa turu kapsamında Fransa, Almanya ve İngiltere’de de seçmenlerle bir araya geleceği duyuruldu. İsviçre'nin Basel...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş, Avrupa mitinglerine İsviçre’den start verdi

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa mitinglerine İsviçre’den start verdi. Demirtaş’ın, Avrupa turu kapsamında Fransa, Almanya ve İngiltere’de de seçmenlerle bir araya geleceği duyuruldu.

İsviçre'nin Basel şehrinde konuşan Demirtaş, gurbetçilere teşekkür etmek için Avrupa turuna çıktığını söyledi. Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, “İlk defa oy kullanacaksınız. O gün ne olursa olsun bir fırsatını bulun randevu alarak oyunuzu kullanın. Daha önce de söyledim siz öyle tıpış tıpış gitmeyin. Zevkle, oynaya güle oy kullanacaksınız. Çünkü siz özgürlüğün mücadelesini vermiş ve tadını almış halkısınız.” diyerek sandığa gitmenin öneminden bahsetti.

“PAÇALARI TUTUŞMUŞ”

“Bu kadar adaletsizliğe ve haksızlığa rağmen biz kazanabiliriz. İnanın ki paçaları tutuşmuş." diyen Selahattin Demirtaş konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Demirtaş, "Bugün Tekirdağ’da konuşan başbakan, ‘bu HDP’yi Parlamento'ya da sokmamak lazım. Onların Parlamento'da bile yeri yok’ diyor. Onun demokrasi anlayışı; mümkünse Parlamento'yu kapatıp bütün ülkeyi tek başına yönetmektir.” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın, ülkeyi ve Parlamento'yu kendi malı gibi gördüğünü öne süren Demirtaş, Başbakanın, Köşk'e çıkmasıyla tehlikenin büyüyeceğini savundu.

“SÜNNİ, ALEVİ’NİN HAKKINI SAVUNACAK”

Barış ve kardeşliğe vurgu yapan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş: “Evvela biz birimizi daha çok seveceğiz. Sünni, Alevi’nin hakkını savunacak. Alevi'nin hakkını savunmak Alevi’ye düşmez, biz Sünni’ler olarak savunacağız. Kürt'ün hakkını Türk, Türk'ün hakkını Kürt savunacak.” dedi. Demirtaş, konuşmasının devamında Erdoğan’a ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na atıfta bulunarak, “İkisinin de derdi koltuktur biliyoruz. İkisinin de derdi iktidarı ele geçirmektir. 'Devlet benim olsun' istiyorlar. Biz ise devleti onların elinden alıp halka, yani asıl sahiplerine iade etmek istiyoruz. Biz, o koltuğa oturup bir devleti de kendimize yaratalım demeyeceğiz. Her kim ki o topraklar ve sınırlar içinde yaşıyorsa, tamamının özgürlüğü, tamamının yaşam tarzının garantisi için çalışacağız.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar