Davutoğlu'nun Çin temasları sona erdi

Çin'in Şanghay şehrinde yapılan Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) 4. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temaslarını tamamladı. Bugün tamamlanan zirve...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'nun Çin temasları sona erdi

Çin'in Şanghay şehrinde yapılan Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) 4. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temaslarını tamamladı.

Bugün tamamlanan zirve kapsamında Davutoğlu sırasıyla; Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, Pakistan Başbakanı Ulusal Güvenlik ve Dışişleri Danışmanı Sartaj Aziz , Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Hasan Mahmud Ali ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile biraraya geldi. Davutoğlu ayrıca son olarak, Şanghay'dan ayrılmadan önce Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile de görüştü.

Dışileri Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre Davutoğlu ayrıca Çin Devlet Başkanı Xi Jinping başta olmak üzere Kırgızistan, Afganistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Rusya, Sri Lanka ve Pakistan liderleriyle de bir araya geldi.

LİBYA KONUSU

Davutoğlu'nun ayrıca Şanghay'da bulunduğu sırada Libya'da son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fransa Dışişleri Bakanı Fabius ve İtalya Dışişleri Bakanı İtalya Federica Mogherini ile telefonda görüştüğü de kaydedildi.

Libya konusuna ilişkin Davutoğlu, CICA'ya katılan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile de görüş alışverişinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar