Davutoğlu: Vatandaşlarımıza gelebilecek zarar en şiddetli şekilde mukabele görür

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'ndaki görevlileri rehin alan Irak Şam İslam Devleti'ni uyardı.New York'tan Türkiye'ye hareketi öncesinde açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: "Gerek Irak’ta...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Vatandaşlarımıza gelebilecek zarar en şiddetli şekilde mukabele görür

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'ndaki görevlileri rehin alan Irak Şam İslam Devleti'ni uyardı.

New York'tan Türkiye'ye hareketi öncesinde açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: "Gerek Irak’ta gerek Suriye’de gerekse dünyanın her yerinde bütün taraflar bilsinler ki vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde halel geldiğinde bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Türkiye’nin kudretini kimse test etmeye de kalkmamalıdır. Şu anda sükunetle ve suhuletle vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin güvenliğini göz önüne alarak bir kriz yönetimi yürütüyoruz. Bu, herhangi bir şekilde yanlış yorumlanmamalıdır. Vatandaşlarımıza gelebilecek herhangi bir zarar en şiddetli şekilde mukabele görür."

Bakan Davutoğlu, bu hususu Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mesajı olarak, bugün görüştüğü tüm taraflara ilettiğini dile getirdi. Davutoğlu, bugün New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştüğü bilgisini verdi. Davutoğlu, "O bakımdan herkesin, bunu da göz önüne alarak, kimsenin bizim kudretimiz ve vatandaşlarımızı güvenliği konusunda alacağımız tedbirlerden de şüphe etmemesi iktiza eder." dedi.

Kaçırılan vatandaşların sağlıklarından ve güvenliklerinden belli ölçülerde haberdar olduklarını söyleyen Davutoğlu, "Salimen inşallah vatandaşlarımız ve görevlilerimiz geleceklerdir. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." dedi. CİHAN

Yorumlar