Davutoğlu: Uluslararası toplumun Bosna'daki reformları desteklemesi gerekiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna-Hersek temasları çerçevesinde mevkidaşı Zlatko Lagumciya ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Uluslararası toplumun Bosna'daki reformları desteklemesi gerekiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna-Hersek temasları çerçevesinde mevkidaşı Zlatko Lagumciya ile bir araya geldi. Davutoğlu, Bosna'daki istikrarın korunmasının bütün bölge ve dünya için çok önemli olduğunu ve Bosna'nın NATO ve Avrupa Birliği'ne üye olmasının önemine dikkat çekti. Davutoğlu, Bosna'ya bu konuda destek olacaklarını vurguladı.

Davutoğlu Bosna'nın toprak bütünlüğü, siyasi birliği ve, etnik veya dini kökeni ne olursa olsun her Bosnalının ilerleme ve refahının, Türkiye'nin ana önceliklerinden biri olduğunu dile getirdi.

Siyasi reformların başarılı olması için, iktisadi reformların yapılmasının önemli olduğunu dile getiren Davutoğlu, bütün demokratik ülkelerde gösterilerin yapıldığını fakat bunların vandalizme dönüşmemesi gerektiğini ifade etti.

"KOMPLO KORKUSUNA SON VERELİM"

Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Lagumciya ise huzurun, güvenliğin ve demokratik kurumların korunmasının önemli olduğunu söyledi. Lagumciya "Şu anda vatandaşların konuşma zamanı geldi, siyasetin artık sessiz olması gerekiyor ve vatandaşların gösterilerde verdiği sese kulak kesilmesi gerekiyor." dedi. Devletlerin bölündüğü ya da zayıfladığı 'baharlar' olduğunu belirten Bosnalı bakan, "Ben bu 'baharın' diyalog ve bir araya gelme baharın olmasını diliyorum. Bu, bizim devletimizdir ve onu hepimiz korumalıyız." dedi.

Gösterilerin sebeplerini; "fakirlik, adaletsizlik ve vizyonsuzluk, devlet içinde dönen rüşvet çarkı' olarak nitelendiren Lagumciya, "Sürekli uluslararası komploların korkusuyla yaşıyoruz. buna bir sonu vermemiz gerekiyor. Komşularımız, Avrupa Birliği ve Amerika'nın Bosna'ya artık farklı bir yaklaşlaşı sergilemeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar