Davutoğlu, Ukrayna’da serbest kalan Mehmet Kılıç’ı Twitter’den duyurdu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir aydan fazla süredir Ukrayna’da rehin tutulan AGİT gözlemcisi Mehmet Kılıç’ın serbest bırakıldığını duyurdu. Davutoğlu, “Mehmet Bey'i biran önce ailesine kavuşturmak için çalışmalarımız...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, Ukrayna’da serbest kalan Mehmet Kılıç’ı Twitter’den duyurdu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir aydan fazla süredir Ukrayna’da rehin tutulan AGİT gözlemcisi Mehmet Kılıç’ın serbest bırakıldığını duyurdu. Davutoğlu, “Mehmet Bey'i biran önce ailesine kavuşturmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Ukrayna’da kaçırılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisi Mehmet Kılıç ve beraberindeki 3 gözlemci serbest bırakıldı. Gözlemcilerin Donetsk bölgesinde bir otelde oldukları, yarın ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri belirtildi. Konuyla ilgili Twitter hesabından süreci değerlendiren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ukrayna’da serbest kalan Mehmet Kılıç’ı telefonla aradığını söyleyerek “İnşallah Irak'tan da güzel haberler alabilmek için tüm kurumlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, “32 gündür Ukrayna'da alıkonulan AGİT gözlemcimiz Mehmet Kılıç bu gece yoğun girişimlerimiz sonucu serbest kaldı. Kendisi ile az önce telefonda görüştüm. Bu süreçte büyük bir olgunluk içinde bekleyen eşi Zehra hanım ile de konuşarak güzel haberi ilettim. Mehmet beyi biran önce ailesine kavuşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Kendisine ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyorum. AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Sayın Ertuğrul Apakan'a da bu süreçteki yoğun gayretlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Irak'tan da güzel haberler alabilmek için tüm kurumlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.” dedi.

CİHAN

Yorumlar