Davutoğlu: Türkiye, çevresindeki sorunların çözümü için çaba gösteriyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye olarak çevremizdeki tüm sorunların çözümü için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra aktif çaba göstermeye devam edeceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Türkiye, çevresindeki sorunların çözümü için çaba gösteriyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye olarak çevremizdeki tüm sorunların çözümü için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra aktif çaba göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısı için Ermenistan’ın başkenti Erivan’a bir günlük ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, KEİ’nin bölgesinde barış, refah ve ekonomik refah için ciddi fonksiyon icra eden bir kuruluş olduğunu kaydetti. Davutoğlu "Bu vesileyle KEİ’nin fikir babası ve kuruluşu için büyük çaba gösteren rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı bir kez daha minnetle anıyorum." diyen Davutoğlu, Twitter hesabından "Erivan ziyaretimin KEİ bölgesinde ve özellikle Kafkaslar’da kapsamlı barış ve ekonomik istikrar çabalarına da katkı yapmasını umuyorum." sözlerine yer verdi.

KEİ 29. Bakanlar Konseyi Toplantısı için Erivan’a gelişinde bir grup tarafından protesto gösterisi ile karşılanan Davutoğlu, "Türkiye olarak çevremizdeki tüm sorunların çözümü için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra aktif çaba göstermeye devam edeceğiz." dedi.
CİHAN

Yorumlar