Davutoğlu, terörizmle mücadele toplantısı için New York’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Terörizmle Mücadele Küresel Stratejisi 4. Gözden Geçirme Toplantısı’na katılmak üzere New York’a gidecek. Davutoğlu’nun, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile de bir araya gelmesi öngörüldü. Terörizmle...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, terörizmle mücadele toplantısı için New York’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Terörizmle Mücadele Küresel Stratejisi 4. Gözden Geçirme Toplantısı’na katılmak üzere New York’a gidecek. Davutoğlu’nun, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile de bir araya gelmesi öngörüldü. Terörizmle mücadelede uluslararası işbirliği için önemli bir yol haritası niteliğindeki BM Terörizmle Mücadele Küresel Stratejisi’nin uygulaması iki yılda bir gözden geçiriliyor.

Bakanlık'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 12-13 Haziran 2014 tarihlerinde New York’ta gerçekleştirilecek 4. Gözden Geçirme Toplantısı’nda kabul edilecek BM Genel Kurul kararının müzakerelerine, Türkiye adına BM nezdindeki daimi temsilcisinin başkanlık edeceği belirtildi.

BAN Kİ-MOON İLE GÖRÜŞECEK

BM Terörizmle Mücadele Küresel Stratejisi’nin gözden geçirme toplantısı marjında ayrıca, 11 Haziran 2014 günü BM Genel Kurulu Başkanı John W. Ashe’in başkanlığında, BM Genel Sekreteri’nin de katılımıyla 'Terörizmin Yayılmasına İmkân Sağlayan Şartlara İlişkin İnteraktif Diyalog' başlıklı üst düzeyli bir toplantı gerçekleştirilecek.

Açıklamada, Bakan Davutoğlu’nun söz konusu üst düzeyli toplantının açılışı ile 12 Haziran günü başlayacak olan 'BM Terörizmle Mücadele Küresel Stratejisi'nin dördüncü gözden geçirme toplantısının açılış bölümünde birer konuşma yapacağı bildirildi.

Açıklamada, “Sayın Bakanımız, ayrıca uluslararası ve çeşitli bölgesel gelişmeleri ele almak üzere BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la bir araya gelecektir. Sayın Bakanımızın New York’ta bulunduğu süre boyunca çeşitli ülke gruplarıyla ülkemizin 2015-2016 dönemi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adaylığına yönelik temaslarda bulunması da öngörülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar