Davutoğlu, Rusya’ya geliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un davetlisi olarak 27 Mayıs’ta Moskova’yı ziyaret edecek. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Ortak Stratejik Planlama Grubunun” dördüncü...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, Rusya’ya geliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un davetlisi olarak 27 Mayıs’ta Moskova’yı ziyaret edecek. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Ortak Stratejik Planlama Grubunun” dördüncü toplantısının yapılacağı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığ Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç yaptığı değerlendirmede stratejik grubun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eş başkanı oldukları Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Lukaşeviç görüşmede bölgesel problemler çerçevesinde dış politika konularının ele alınacağını kaydetti.

Suriye krizi, Ukrayna’da yaşanan gelişmeler, Kırım Tatarlarının sorunları ve diğer ikili ilişkiler masaya yatırılacak.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ise Moskova temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Sinirlioğlu olağan istişareler çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakan Yardımcıları Mihail Bogdanov, Grigori Karasin ve Aleksey Meşkov’la ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ukrayna ve Suriye problemlerinin yanısıra ikili ilişkiler ele alındı.

ÜDİK bünyesinde yer alan Toplumsal Forum Türkiye Başkanı Volkan Bozkır da Pazartesi günü Moskova’ya gelecek. Bozkır’ın Toplumsal Forum Rusya Eşbaşkanı Konstantin Kosaçev’le bir araya gelmesi planlanıyor.

Yılda bir kez yapılan ÜDİK zirvesinin ise bu yıl Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Türkiye’de yapılması öngörülüyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, ÜDİK zirvesi için Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. CİHAN

Yorumlar