Davutoğlu: Kıbrıs'ta barış için ciddi psikolojik atmosfer oluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası toplumda Kıbrıs sorununun çözümü için kalıcı bir barış anlamında ciddi bir psikolojik atmosfer oluştuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Kıbrıs'ta barış için ciddi psikolojik atmosfer oluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası toplumda Kıbrıs sorununun çözümü için kalıcı bir barış anlamında ciddi bir psikolojik atmosfer oluştuğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu KKTC’ye geldi. İlk olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, son dönemdeki gelişmelerin müzakere sürecinde kazanılan önemli katkılar sağladığını kaydetti.

KKTC’ye daha önceden de gelmeyi düşündüğünü belirten Davutoğlu, istişare edilecek çok konunun olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin her zaman KKTC’nin yanında olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, Kıbrıslı Türklerin refahı istikrarı huzuru bizim için olmazsa olmazdır. En başından beri Kıbrıs Türkleri sizin zatı halinizle barışçıl ve çözümün bir an önce gerçekleştirilmesi yönünde bir çaba sarf etmiştir. Türkiye ve KKTC bu anlamda iki toplumun iki kurucu devlete siyasi statüye dayalı bir çözüm için hep iyi niyet göstermiştir.” dedi.

Nikos Anastasiadis’in başkan seçilmesinden sonra Güney Kıbrıs’ın da siyasi gelişmeler çerçevesinde Birleşmiş Milletler’in aktif olarak gösterdiği çabalara olumlu katkı sağlamasını temenni ettiklerini aktaran Davutoğlu, “Bu doğrultuda hep beraber hem adada hem Doğu Akdeniz’de kalıcı bir barışı temin etmek mümkün olur.” diye konuştu.

Dün Yunanistan’da bazı görüşmeler yaptığını anımsatan Davutoğlu, uluslar arası toplumda kalıcı barış için ciddi bir psikolojik atmosfer oluştuğunu ifade etti.

“Bunları hepimizin çok iyi değerlendirip bu yöndeki gelişmeleri ivme katacak şekilde katkıda bulunması elzemdir.”diyen Davutoğlu şöyle devam etti: “Türkiye ve KKTC’de bu irade mevcuttur. İnşallah bu irade herkes tarafından paylaşılır ve önümüzdeki dönemde adayı da Doğu Akdeniz’i de barışa huzura kavuşturacak bir yeni gelecek vizyonu gelişir.”

EROĞLU: HENÜZ KIBRIS’TA ULAŞABİLDİĞİMİZ BİR ÇÖZÜM ORTADA YOK

Davutoğlu’nu kabulünde konuşan Derviş Eroğlu da Davutoğlu’nun ziyaretinden son derece memnun olduklarını belirtti.

Bugüne kadar Kıbrıs sorununa çare bulmak amacıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini kaydeden Eroğlu, “Amacımıza ulaştık mı diye soracak olursanız henüz Kıbrıs’ta ulaşabildiğimiz bir çözüm ortada yok. Ama bütün iyi niyetimizle bir anlaşma olması niyetiyle arayışımızı sürdürdük. “dedi.

Güney Kıbrıs’ta Başkan değişiminden sonra da Sayın Anastasiadis’le bazı temaslarda bulunduklarını aktaran Eroğlu, bir an önce müzakere masasına oturup sorunun çözümlenmesi için görüşlerini ortaya koyduklarını bildirdi. CİHAN

Yorumlar