Davutoğlu: Hukuk reformunun Avrupa’ya paralel yürümesi için fasıllar açılmalı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de hukuk reformunun ‘Avrupa ile birlikte ve Avrupa standartlarına paralel yürümesi bağlamında’ 23 ve 24.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Hukuk reformunun Avrupa’ya paralel yürümesi için fasıllar açılmalı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de hukuk reformunun ‘Avrupa ile birlikte ve Avrupa standartlarına paralel yürümesi bağlamında’ 23 ve 24. fasılların müzakereye açılmasının hayatî önem taşıdığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Frank- Walter Steinmeier ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında AB-Türkiye ilişkileriyle ilgili Almanya’nın liderliğine güvendiklerini ifade etti. Davutoğlu, “Almanya’nın bu konuda yapacağı teşviklerin Avrupa içinde büyük akis yapacağına inanıyoruz.” dedi. Son dönemde AB ile ilişkilerdeki canlanmaya dikkat çeken Ahmet Davutoğlu, bu yıl ilişkilerde yeni bir aşamaya geçilmesini ümit ettiklerini söyledi.

Türk-Alman ilişkilerinin toplumlar arası ilişkiler bakımından da benzersiz şekilde iç içe olduğunu dile getiren Ahmet Davutoğlu, Almanya ile başlatılan stratejik diyalog mekanizmasını sürdürmek istediklerini ifade etti. Davutoğlu, en önemli ticari partnerleri olan Almanya’nın Türkiye’deki yatırımları da artırmasını istediklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar