Davutoğlu: Downer'le verimli bir görüşme gerçekleştirdik

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’le verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Downer'le verimli bir görüşme gerçekleştirdik

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’le verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Davutoğlu, Downer'le müzakerelerde gelinen son aşamayı ve Atina temasları ile ilgili görüş ve kanaatlerini paylaştığını kaydetti.

Davutoğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyareti sırasında, bir soru üzerine, Downer’in KKTC ziyaretini öğrencince dün kendisiyle görüşme talebinde bulunduğunu kaydetti.

Downer’in müzakere süreci bağlamında daha önce Ankara’ya gittiğini ve görüştüklerini kaydeden Davutoğlu; müzakerelerde gelinen son aşamayı, Atina temaslarını ve KKTC’deki temaslarını paylaştıklarını belirtti. Davutoğlu, Downer’le verimli bir ortamda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

“Ortak açıklama yakın mı?” şeklindeki bir soruyu cevaplayan Davutoğlu, “Onu KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve diğer yetkililer takip ediyorlar, edecekler. İnşallah olumlu bir sonuca ulaşılır. Olumlu bir çaba gösterilmesi halinde her iki taraf ve ilgili taraflarca bir mutabakat sağlanmasında engel görmüyorum.” dedi.

Davutoğlu Türkiye’nin her zaman KKTC Cumhurbaşkanı, müzakere heyeti, liderleri ve halkının mutabık kaldığı hususlarda onların yanlarında olduğunu da belirtti.

Türkiye ile Yunanistan’ın da sürece dahil olup olmadığının, masada olup olmayacaklarının sorulması üzerine de Davutoğlu, garantör ülkeler olduklarını, şu anda öncelikle iki liderin masada buluşması gerektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar