Davutoğlu, Atina'da Türk elçiliğinin yeni binasını hizmete açtı

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaz aylarında hizmete giren Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'nin yeni binasının resmi açılışını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, Atina'da Türk elçiliğinin yeni binasını hizmete açtı

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaz aylarında hizmete giren Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'nin yeni binasının resmi açılışını yaptı. Açılışa Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da katıldı.

Yunanistan’a bugün gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında önce Başbakan Antonis Samaras ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile ayrı ayrı görüşen Davutoğlu, öğleden sonra ise Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'nin yeni binasının resmi açılışına katıldı. Davutoğlu, resmi açılış kurdelesini Yunan Dışişleri Bakanı Venizelos ile birlikte kesti. Dışişleri bakanları, açılış öncesi kısa birer konuşma yaptı.

Eski büyükelçilik şimdi ise ikametgah binasının hemen karşısında yer alan 3 katlı neoklasik yeni kançılarya binası, yaklaşık 20 milyon Euro’ya satın alınmıştı. Büyükelçilik, Haziran 2013’ten bu yana yeni binada hizmet veriyordu. Yaklaşık bin 300 metrekare alana sahip yeni bina, 609 metrekare büyüklüğünde bir arsada inşa edildi.

Davutoğlu, Atina ziyaretini bu akşam Gökçeadalılar (İmroz) Derneği’ni ziyaret ederek tamamlayacak. Ziyarette İstanbullu Rumlarla bir araya gelecek olan Bakan, daha sonra Atina’dan ayrılacak.
CİHAN

Yorumlar