Davutoğlu: ABD ile yoğun istişarenin zamanı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin komşu coğrafyasında çok zor süreçlerden geçildiğini belirterek, ABD ile daha sık istişare ve işbirliğinin zamanı olduğunu söyledi.NATO toplantıları için bulunduğu Brüksel'de Amerikalı...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: ABD ile yoğun istişarenin zamanı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin komşu coğrafyasında çok zor süreçlerden geçildiğini belirterek, ABD ile daha sık istişare ve işbirliğinin zamanı olduğunu söyledi.

NATO toplantıları için bulunduğu Brüksel'de Amerikalı mevkidaşı John Kerry ile bir araya gelen Ahmet Davutoğlu; Akdeniz, Ortadoğu, Balkanlar ve Karadeniz gibi Türkiye'ye komşu bölgelerde çok zor bir süreç içinde geçtiklerini ifade etti.

Görüşme öncesinde açıklama yapan Davutoğlu, "Şimdi iki stratejik müttefik gibi birlikte hareket ederek daha sık istişarenin zamanıdır. İşbirliği tüm zorluklara karşı ve tüm alanlarda devam edecektir." dedi.

KERRY: KIBRIS'I SESSİZCE GÖRÜŞÜYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Türkiye'nin birçok bakımdan kilit bir ortak olduğunu ifade ederek, özellikle Suriye'de yaşananlar ve Irak'taki IŞİD meselesi ile iki ülke arasındaki işbirliğine dikkat çekti.

Kıbrıs meselesini bir süredir sessiz ve dikkatli şekilde Türkiye ile görüştüklerini ifade eden Kerry, "Bu görüşmeleri sürdüreceğiz. Gelecek aylarda burayı ziyaret edeceğim. Bunu da değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar