Danimarka'da Şii camisinde silah araması

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Şiilere ait bir camiye polis baskın yaptı. Kopenhag polisi, gözaltına alınan şüpheli bir kişinin sorgusunun devam ettiğini, şu an için herhangi bir tutuklamanın söz konusu olmadığını açıkladı.Kopenhag’ın...

Google Haberlere Abone ol
Danimarka'da Şii camisinde silah araması

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Şiilere ait bir camiye polis baskın yaptı. Kopenhag polisi, gözaltına alınan şüpheli bir kişinin sorgusunun devam ettiğini, şu an için herhangi bir tutuklamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Kopenhag’ın Nörrebro semtinde bulunan camiye dün akşam saatlerinde 'camide silah var’ ihbarı üzerine baskın düzenledi. Çok sayıda polisin katıldığı baskınla camide silah araması yapıldı. Camide ve dernek lokalindekileri arayan polis herhangi bir silah bulamadı.

Operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kopenhag Emniyeti’nden Henrik Brix, baskın'ın bir görgü tanığının ‘binaya silah taşınıyor’ ihbarı üzerine yapıldığını açıklayarak, "Sadece ihbarı değerlendirmek için baskın yapıldı. Yapılan aramada silah bulunmadı ancak arama devam ediyor." dedi. Brix, ‘şüpheli bir kişinin’ sorgusunun devam ettiğini ancak herhangi bir tutuklamanın şu aşamada söz konusu olmadığını söyledi.

Polisin baskını sırasında sadece birkaç gencin protesto etmek için yüksek sesle slogan attığını belirten Brix, camidekilerin üst araması sırasında polise yardımcı olduklarını ekledi. CİHAN

Yorumlar