Danimarka'da Göçü Engellemek İçin Vatandaşlara Hediye Ev Vaad Edildi

Bir belediye, dışarıdan çocuklu ailelerin Trekronor'e göç etmeleri durumunda ilk iki aileden 4 ay süre ile ev kirası alınmayacağını ve bir araç verileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Danimarka'da Göçü Engellemek İçin Vatandaşlara Hediye Ev Vaad Edildi

Danimarka'da taşradan iri şehirlere göçün önüne geçilemiyor.Taşradan iri şehirlere göçün oranı yüzde 23'lere ulaşırken, belediyeler göçün önlenmesi için hükümetten lüzumlu önlemleri almasını istediler. Belediyelerin alınmasını istedikleri önlemler içinde küçük taşra şehirleri ve kasabalardaki vergilerin ya tam kaldırılması yada düşürülmesi bu şeklinde talepler var.

HÜKÜMETTEN İLGİNÇ YÖNTEM

Jylland yarım adasının kuzeyindeki Trekroner Belediyesi ise hükümetin tedbir almasını beklemeden enteresan bur uygulamaya başladı. Belediye, düzenlediği tanıtım fuarında dışarıdan çocuklu ailelerin Trekronor'e göçleri zorunda ilk iki aileden 4 ay zaman ile ev kirası alınmayacağını ve bir vasıta verileceğini açıkladı. Şehirdeki alilerden oluşan İdare kurulu ve belediye, şehirdeki şirketlerin sponsorluğu ile Trekroner'e taşınarak hayatı denemek arzulayan ilk iki aileye 4 ay zaman ile 100 m. büyüklüğünde bir villa, Peugeot 308 stationcar araba, parasız çocuk yuvası veya anlamsız vakitleri geçirme kulübü, parasız bahçe yardımı, kentin marketinden parasız alışveriş servisi, bütün spor tesislerinden parasız yararlanma vaat etti.

ÇOCUKLU AİLELERİN ĞÖÇ ETMESİNİ İSTİYORLAR

kent Halkı Yönetim Kurulundan Anne Nöhr Ringgren, Trekroner okulunun talebe azlığı itibariyle kapanma tehlikesi geçirdiğini belirterek 'Her şeyden öncelikle şehrimize çocuklu ailelerin göçleri için 4 maaş bir deneyim süresinde bütün masraflarını karşılama kararı aldık. Ev ve arabalar hazır. Müracaatta olan ilk iki aileye bu olanakları tanıyacağız. Bakalım yararı olacak mı? Bizim bir atasözümüz bulunmaktadır 'iyi insan taşrada yetişir'. Trekroner bölgesi ticaret hayatı ve tabiatı ile tam yaşanacak bir bölge. İnsanların buruya gelerek bu imkandan yararlanmaları zorunda kalıcı şekilde yaşayacaklarına inanıyoruz' dedi. Talihli ailelere yapılacak yardımın 35 bin kron (yaklaşık 5 bin Euro) değerinde bulunduğu ve referans için bir form doldurulmasının yeterli olabileceği bildirildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar