Danimarka'da çifte vatandaşlık için mutabakat sağlandı

Danimarka'da başta Türkiye kökenliler olmak üzere bütün göçmenler tarafından merakla beklenen çifte vatandaşlık yasasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Danimarka Parlamentosu'nda bulunan siyasi partilerin tamamı söz konusu yasaya destek...

Google Haberlere Abone ol
Danimarka'da çifte vatandaşlık için mutabakat sağlandı

Danimarka'da başta Türkiye kökenliler olmak üzere bütün göçmenler tarafından merakla beklenen çifte vatandaşlık yasasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Danimarka Parlamentosu'nda bulunan siyasi partilerin tamamı söz konusu yasaya destek vereceklerini ifade eden mutabakat metnini imzaladı.

Söz konusu gelişme başta Türkiye kökenliler olmak üzere Danimarka’da yaşayan göçmenler arasında sevinçle karşılandı. Yasayla birlikte Danimarka vatandaşlığına geçen göçmen kökenliler kendi ülkelerinin vatandaşlığından çıkmak zorunda kalmayacağı gibi başta ülkenin vatandaşlığına geçmeye karar veren Danimarkalılar da Danimarka vatandaşlığından çıkmak zorunda kalmayacak. Bu arada yasanın 2015 yılı yazından sonundan itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Danimarka Adalet Bakanı Karen Haekkerup "Günümüzde çok sayıda kişi yabancı bir ülkeye yerleşse de ülkesiyle bağlantısını koparmıyor." dedi.

Tasarının hükümetteki Sosyal Demokrat Parti ve Radikal Parti'nin yanı sıra muhalefetteki Liberal Parti, Sosyalist Halk Partisi, Liberal Birlik Partisi tarafından da desteklendiği açıklandı.

Danimarka çifte vatandaşlığı yasakladığından bu yana birçok uluslararası kuruluş tarafından eleştiriliyordu. Bir diğer İskandinav ülkesi olan İsveç 2001 yılından bu yana çifte vatandaşlığa izin veriyor. CİHAN

Yorumlar