DAEŞ ile mücadelede mayın engeli

Suriye'de kontrolüne geçirdiği yerleri bir bir kaybeden DAEŞ, köylerin çevresine döşediği çok sayıda mayınla muhaliflerin kuşatmasını engellemeye çalışıyor

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ ile mücadelede mayın engeli
Suriye'de kontrolüne geçirdiği yerleşim yerlerini bir bir kaybeden terör örgütü DAEŞ, köylerin çevresine döşediği çok sayıda mayınla muhaliflerin kuşatmasını önlemeye çalışıyor.

Azez'e bağlı Havarkilis köyündeki muhalifler, yalnızca 3 kilometre mesafede bulunan ve halen DAEŞ'in kontrolündeki Barağiti köyünün alınmasının an meselesi olduğunu belirtti.

Özgür Suriye Ordusuna bağlı muhalif grup komutanı Abu Omar, Türkiye'nin topçu atışları karşısında ciddi manada güç kaybeden terör örgütünün elindeki tek gücünün canlı bomba, bomba yüklü araç ve mayınlar olduğunu söyledi.

"Elinde güç kalmadı. Geceleri bulunduğumuz köylere sızmaya çalışıyorlar. Kısa sürede fark edilip etkisiz hale getiriliyorlar. Canlı bomba kullanan terör örgütü, özellikle de mayınlar konusunda geliştirdiği kozunu kullanıyor. Elindeki köylerin etrafına çok sayıda mayın döşüyor." diyen Omar, bunun da ilerleyişleri önündeki en büyük engel olduğunu anlattı.

Omar, silahlı güçleriyle olası operasyon için hazır olduklarını ve her an taarruza geçebileceklerini kaydetti.

Yorumlar