Cumhuriyetçi senatörlerden Obama'ya Irak baskısı

Amerikalı Cumhuriyetçi senatörler Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'ın başkenti Bağdat'a doğru ilerleyişine karşı ABD Başkanı Barack Obama'nın harekete geçmesini istedi.Cumhuriyetçi senatörler Bob Corker, John McCain ve Lindsey Graham,...

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyetçi senatörlerden Obama'ya Irak baskısı

Amerikalı Cumhuriyetçi senatörler Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'ın başkenti Bağdat'a doğru ilerleyişine karşı ABD Başkanı Barack Obama'nın harekete geçmesini istedi.

Cumhuriyetçi senatörler Bob Corker, John McCain ve Lindsey Graham, ABD'nin Irak'a bir hava müdahalesinde bulunması çağrısında bulundu. 3 senatörün ortak yayınladığı bildiride "Bizim en acil önceliğimiz El-Kaide'den daha radikal ve şiddetli bir terörist grubunun ilerlemesini tersine çevirmek olmalıdır. Bunun ABD'nin hava saldırısını gerçekleştirmeden mümkün olabileceğini zannetmiyoruz. ABD'nin geçikmiş bir hava müdahalesi, Irak'ın İran'a daha derinden bağımlı hale gelmesini ve ulusal uzlaşı umutlarını yok edecektir." ifadelerine yer verildi. Senatörler hava müdahalesinin etkili olması için askeri komutanların görüşlerine başvurulması gerektiğini hatırlattı.

ABD'nin Irak eski Büyükelçisi John Negroponte, Irak'a insansız hava araçları ile veya savaş uçakları ile harekat yapmanın uygun olabileceğini söyledi.

Başkan Barack Obama, dün yaptığı açıklamada, Irak'a kara harekatının olmayacağını söylemiş, ancak havadan bir müdahalenin yapılabileceği sinyali vermişti. Obama, ulusal güvenlik danışmalarının sunacağı alternatifler üzerinde karar vereceğini ifade etmişti. CİHAN

Yorumlar