Cumhurbaşkanlığı seçimine katılım için adres beyanında son gün 9 Temmuz

Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosu M. Fatih Ak, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak isteyenlerin Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde (YSK) kayıtlı olmaları gerektiğini söyledi. Kaydı olmayanlardan en geç 9 Temmuz günü öğle...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı seçimine katılım için adres beyanında son gün 9 Temmuz

Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosu M. Fatih Ak, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak isteyenlerin Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde (YSK) kayıtlı olmaları gerektiğini söyledi. Kaydı olmayanlardan en geç 9 Temmuz günü öğle saatlerine kadar bağlı bulundukları başkonsolosluklara adres kaydı için başvurmalarını isteyen Ak, “Vatandaşlarımız kayıtlı olup olmadıklarını YSK Başkanlığı’nın www.ysk.gov.tr isimli internet sitesinden kontrol edebilir.” dedi.

Oy kullanabilmek için randevu almanın da şart olduğunu belirten Ak şöyle konuştu: “Oy kullanacak herkesin mutlaka oyunu hangi gün kullanacağına dair internet üzerinden randevu alması şart. İnternet kullanamayanlar, yaşlılar ve engelliler dahil herkes randevu almalı. Kendisi alamıyorsa bir yakını, bir akrabası veya tanıdığı vasıtasıyla bunu yapabilir. Randevu alan bir kişi yanında 5 kişiye daha randevu alabiliyor. Oy verme günleri öğleden önce ve sonra şeklinde iki zaman dilimine bölünmüş olup 08.00-12.30 ve 12.30-17.00 şeklinde gerçekleşecektir.

İnternette SEÇİM Oy Verme Günü Belirleme Sistemi’nden istenilen gün ve saat dilimini seçmek mümkün. Bu işlem 21 Temmuz 2014’de Türkiye saati ile 08.00’de başlayacak ve 25 Temmuz 2014’te Türkiye saatiyle 17.00’de sona erecektir.”

ENGELLİLER BAŞKA BİRİNİN YARDIMIYLA OY KULLANABİLECEK

Tek başına oy kullanamayan engelli vatandaşların bir başkasının yardımıyla oy kullanabileceğini kaydeden Ak, “Bu bilgiler YSK’nın sitesinde yer alıyor. Ancak yardım eden kişinin de seçmen olması gerekiyor.” dedi. Tatilde olan veya başka sebeplerle 31 Temmuz ila 3 Ağustos 2014 tarihleri arasında oy kullanamayan seçmenlerin sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını verebileceklerini hatırlatan Ak, "Yine YSK’nın belirlediği 44 gümrük kapısında oy kullanılabilecek. Bu tarihlerde Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız kendilerine en yakın gümrük kapılarında pasaport ve nüfus cüzdanı ile oylarını kullanabilecek. Gümrük kapılarında ise şu tarihlerde oy kullanmak mümkün: Birinci tur oy verme işlemi için 26 Temmuz-10 Ağustos 2014, ikinci tur için 17 Ağustos-24 Ağustos 2014." CİHAN

Yorumlar