Cumhurbaşkanı Gül'e KKTC Devlet Nişanı verilecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na onur konuğu olarak katılmak üzere yarın KKTC'ye gelecek. Gül'e bu son dış ziyaretinde KKTC Devlet Nişanı takdim edilecek. Yarın saat 12.00 sıralarında KKTC’de olması...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül'e KKTC Devlet Nişanı verilecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na onur konuğu olarak katılmak üzere yarın KKTC'ye gelecek. Gül'e bu son dış ziyaretinde KKTC Devlet Nişanı takdim edilecek.

Yarın saat 12.00 sıralarında KKTC’de olması beklenen Gül için cumhurbaşkanlığında geçit töreni yapılacak. Burada, Derviş Eroğlu ile baş başa görüşecek olan Gül, daha sonra KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'yla da bir araya gelecek.

Bu görüşmelerin ardından Eroğlu ile Gül, KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı sonrası Gül'e KKTC Devlet Nişanı takdim edilecek.

Cumhurbaşkanı Gül, yarın ayrıca Boğaz Şehitliği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Kıbrıs Türk Halkı’nın Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabirlerini de ziyaret edecek.

Öte yandan, Gül, 20 Temmuz Pazar günü sabah saat 8.30’da, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile birlikte Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek törene katılacak. İki cumhurbaşkanı daha sonra geçit töreninin yapılacağı Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’na geçecek.

Eroğlu ile Gül, burada halkın bayramını kutlayıp tören birliklerini selamlayacak. CİHAN

Yorumlar