Cumhurbaşkanı Gül’den, Putin’e taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya’nın Volgograd şehrinde 29 ve 30 Aralık tarihlerinde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajı gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül’den, Putin’e taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya’nın Volgograd şehrinde 29 ve 30 Aralık tarihlerinde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajı gönderdi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da terör saldırılarıyla ilgili kınama mesajı yayınlamıştı.

Kremlin Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Rusya lideri Putin’e başsağlığı dileyerek taziye mesajında bulundu. Putin’e; Azerbaycan, Afganistan, İsrail, Çin, Bulgaristan, Sırbistan, Gürcistan, Ermenistan ve başka ülke liderleri de taziye mesajı gönderdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın kınama mesajında ise, "Rusya Federasyonu’nun Volgograd şehrinde 29 ve 30 Aralık tarihlerinde meydana gelen saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Hiçbir amaç ve gerekçenin terör eylemlerini haklı çıkaramayacağını her zaman vurgulamış bir ülke olarak, bu terör saldırılarını da en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırılarda yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer almıştı.

Öte yandan Rusya'da faaliyette bulunan iş adamları dernekleri; TUSKON, RUTİD, RTİB ve Rus-Türk Kültür Merkezi yayınladıkları mesajlarla terör eylemlerini kınadı, yaralılara şifalar ve yaşamını yitirenlerin yakınlarına da başsağlığı dileğinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar