Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY özel uçağı ile saat 15.50'de Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY özel uçağı ile saat 15.50'de Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat’a geldi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un daveti üzerine Aşkabat’a gelen Gül'ü, Uluslararası Aşkabat Havaalanı’nda Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, havalanının VİP salonunda kısa süre dinlendikten sonra ziyareti sırasında kalacağı Oğuzkent Oteli'ne geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Aşkabat’taki resmi görüşmeleri yarın başlayacak.

Gül, yarın Berdimuhamedov ile bir araya gelecek. Görüşmede, iki ülke ilişkileri ele alınacak. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, At Bayramı kutlamalarına da katılacak. Bu yılki At Bayramı kutlamaları kapsamında, "Türkiye Cumhurbaşkanlığı Koşusu"nun da düzenlenmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Gül ziyaret kapsamında, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov'u da kabul edecek.

Gül’e cumhurbaşkanlığı döneminde en fazla ziyaret ettiği ülkelerin başında gelen Türkmenistan ziyaretinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve çok sayıda bürokrat da eşlik ediyor.

CİHAN

Yorumlar