Cumhurbaşkanı Gül, Tiflis’te resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Gürcistan’da, mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili tarafından resmi törenle karşılandı. Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törene, başkent Tiflis’teki...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, Tiflis’te resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Gürcistan’da, mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili tarafından resmi törenle karşılandı. Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törene, başkent Tiflis’teki yabancı misyon şefleri de katıldı.

İstiklal Marşı ve Gürcistan Milli Marşı’nın çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, onur kıtasını denetledi. İki gündür Tiflis'te bulunan Gül törende önce Türk ve Gürcü heyetleri, sonrasında ise aralarında İsrail’in de bulunduğu Tiflis’te mukim diplomatik misyon şeflerini selamladı.

Seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Margvelashvili’nin ilk resmi ziyaretçisi olan Cumhurbaşkanı Gül, selamlama töreninin ardından baş başa ve heyetlerarası görüşmeye geçti. İki ülke liderinin, görüşmelerin akabinde ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Tiflis’teki resmi karşılama töreninde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü da hazır bulundu.

CİHAN

Yorumlar