Cumhurbaşkanı Gül, beş yıl içinde ikinci kez Çin’e gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jingping’in davetine icabetle, 15-21 Mayıs 2014 tarihlerinde bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Bu, Gül’ün beş yıl içinde Çin’e ikinci resmi ziyareti olacak.Ziyaret...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, beş yıl içinde ikinci kez Çin’e gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jingping’in davetine icabetle, 15-21 Mayıs 2014 tarihlerinde bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Bu, Gül’ün beş yıl içinde Çin’e ikinci resmi ziyareti olacak.

Ziyaret kapsamında 16 Mayıs Cuma günü Pekin’de yapılacak resmi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği imkânları ele alınacak, bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirecek bazı anlaşmalar imzalanacak. Ziyaretin ikili boyutunun tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, 20-21 Mayıs 2014 tarihlerinde Şanhay’da düzenlenecek “Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı” (AİGK/CICA) IV. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne iştirak edecek. Bu vesileyle, Türkiye’nin Haziran 2010’da yapılan İstanbul Zirvesi’nden bu yana üstlendiği AİGK Dönem Başkanlığı Çin Halk Cumhuriyeti’ne devredilecek. Cumhurbaşkanı Gül, zirvede mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülüyor.

Şanhay’da Türkiye-Çin İş Forumu’na hitap edecek olan Abdullah Gül, temas ve incelemelerini bu şehirdeki çeşitli kuruluşlarda sürdürecek. Gül’ün ziyaretinin, Türkiye-Çin ilişkilerinde son dönemde yakalanan ivmenin pekiştirilmesi ile Asya’da barış, güvenlik ve istikrarın geliştirilmesine yönelik gayretlerin ilerletilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar