Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İtalya’da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napalitano’nun daveti üzerine bugün akşam başkent Roma’ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İtalya’da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napalitano’nun daveti üzerine bugün akşam başkent Roma’ya geldi. Gül’ü Roma Ciampino Askeri Havaalanı’nda Türkiye’nin İtalya Büyükelçisi Hakkı Akil ve diğer ilgililer karşıladı.

Burada kalacağı otele geçen Gül’ün Roma’daki temasları ise yarın başlayacak. Gül için önce Quirinale Sarayı’nda İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano tarafından karşılaşama töreni yapılacak. İki cumhurbaşkanı, burada önce baş başa görüşecek ve akabinde heyetler arası görüşmelere iştirak edecek. Görüşmelerin akabinde iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenlenecek.
Cumhurbaşkanı Gül, Roma temasları kapsamında daha sonra İtalya Senatosu’nu, ardından Roma Belediyesi’ni ziyaret edecek. Gül’ü bu ziyaretlerde İtalya Senatosu Başkanı Pietro Grasso ile Roma Belediye Başkanı İgnazio Marino karşılayacak. Yarın akşam ise İtalya Cumhurbaşkanı Napalitano, Cumhurbaşkanı Gül onuruna akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Gül ziyaretinin ikinci günü 30 Ocak’ta ise önce Türkiye’nin İtalya Büyükelçiliği’nde İtalyan ve Türk işadamları ile kahvaltıda bir araya gelecek. Daha sonra Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koyacak. Ayrıca Gül, İş Forumu’na iştirak edecek. Akabinde Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi’nin açılışına iştirak edecek olan Gül, Roma’nın sembolü tarihi Kolezyum’u ziyarete edecek. Gül, aynı gün akşam, Roma’da İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano ve eşi Clio Maria’nın onuruna vereceği konsere iştirak edecek. Cumhurbaşkanı Gül, İtalya ziyaretinin son günü 31 Ocak’ta ise önce İtalya Başbakanı Enrico Letta’yı kabul edecek ve akabinde ziyaretin ikinci ayağı Floransa’ya geçecek. Gül, buradaki temaslarının ardından aynı gün Ankara’ya dönecek.

28-31 Ocak günlerini kapsayan ziyarette Cumhurbaşkanı Gül’e, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik ediyor.
CİHAN

Yorumlar