Computex 2014 bilgisayar fuarında gelecek yılın teknolojileri sergilendi

Asya’nın en büyük bilgisayar fuarı Computex 2014, teknoloji meraklılarını Tayvan’ın başkenti Taipei’de buluşturdu.Fuarda Çin, Amerika, Japonya ve Güney Kore başta olmak üzere 166 ülkeden 38662 katılımcı yer aldı. Giyilebilir cihazlar,...

Google Haberlere Abone ol
Computex 2014 bilgisayar fuarında gelecek yılın teknolojileri sergilendi

Asya’nın en büyük bilgisayar fuarı Computex 2014, teknoloji meraklılarını Tayvan’ın başkenti Taipei’de buluşturdu.

Fuarda Çin, Amerika, Japonya ve Güney Kore başta olmak üzere 166 ülkeden 38662 katılımcı yer aldı. Giyilebilir cihazlar, dokunmatik ekranlar, yüksek donanımlı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, internet araçları ve hizmetleri fuarda ön plana çıkan ürünler oldu.

Fuarda ayrıca mobil ürünler için geliştirilen aparatlar ve akıllı cihazların su geçirmemesi için geliştirilen kapaklar da ilgi toplamayı başardı. Akıllı telefonları korumak için geliştirilen koruma ürünleri, dayanıklılık testinden tam not aldı.

Yüksek donanım isteyen oyunlar için tasarlanmış masaüstü bilgisayarları aratmayan dizüstü bilgisayarlar, oyunseverlerin dikkatini çekti. Yüksek grafik ve hız isteyen profesyonel kullanıcılar için ise masaüstü bilgisayar çözümleri stantlarda boy gösterdi.

Bilgisayar gerektirmeden tarama yapabilen bir ürünü tanıtan Tayvanlı İbrahim, "Şimdi bu ürün bilgisayar olmadan USB belleğe taradığı dosyayı aktarabiliyor. Ve aynı zamanda i-Pad veya Android padlare aktarma yapabiliyor. Ve bildiğimiz evernote ve bazı yazılımlara aktarma yapabiliyor." şeklinde konuştu.

Belli aparatlarla büyük ekranlara bağlanabilen akıllı telefonların birçok işlevi yerine getirmesi, "Bilgisayarlar işlevini yitiriyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.

5 gün süren fuarı birçok ülkeden 130 bin kişi ziyaret etti.

Uzakdoğu’nun parlayan yıldızı Tayvan, yıllık 110 milyar dolar bilgi ve iletişim teknolojisi ihracatı yapıyor. Bilgisayar fuarının, 25 milyar dolarlık bir ticaret hacmi oluşturması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar