"Çocukların cinsel istismarına ilişkin yasa sertleştirilmeli"

Almanya'da Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasi Sebastian Edathy hakkında başlatılan 'çocukları cinsel istismar' soruşturması çocuk hakları savunucularını ve bazı siyasileri harekete geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
"Çocukların cinsel istismarına ilişkin yasa sertleştirilmeli"

Almanya'da Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasi Sebastian Edathy hakkında başlatılan 'çocukları cinsel istismar' soruşturması çocuk hakları savunucularını ve bazı siyasileri harekete geçirdi. Alman Çocukları Koruma Birliği Başkanı Heinz Hilgers, çocukların cinsel istismarını ele alan yasanın sertleştirilmesini istedi.

Çocuklara ait resimlerin istismar edilerek satılmasının ceza suçu kapsamına alınmasını isteyen Hilgers, çocukların resimlerin satışının insan onuruna aykırı olduğunu söyledi. Birlik Başkanı Hilgers, ailelere tatillerde çocuklarının resimlerini çektikten sonra muhafaza edilmesi konusunda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Federal Hükümet’in Hakları Kötüye Kullanmayı Önleme Sorumlusu Johannes- Wilhelm Rorig de "Sebastian Edathy’ye karşı başlatılan soruşturma olayı bize yasada bir boşluk olduğunu gösterdi. Bunu bir an önce kapatmalıyız. Çocukların resimlerinin cinsel istismar amaçlı kullanımı çocukları koruma yasası kapsamında ceza suçu kabul edilmeli." diyerek yasal düzenleme talep etti. Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig de Çocukları Koruma Yasası’nın sertleştirilmesi için inceleme yaptıklarını açıkladı.

Çocuk istismar suçunun para cezasıyla geçiştirilmesinin yetersiz olduğunu açıklayan Federal Kriminal Memurlar Birliği (BDK), bunun ceza suçu olarak kabul edilmesini ve yasanın da sertleştirilmesini istedi. Çocuk istismarını ‘korkunç’ olarak tanımlayan Başbakan Merkel ise, Edathy’nin çocukların cinsel istismarına karışmasını "şaşkınız" sözüyle değerlendirdi.
CİHAN

Yorumlar