Çocuk bakım parası için 100 binden fazla başvuru

Almanya'da çocuk bakım parasının (Betreuungsgeld) 1 Ağustos 2013’te yürürlüğe girmesinden bu yana, 100 binden fazla başvuru yapıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Çocuk bakım parası için 100 binden fazla başvuru

Almanya'da çocuk bakım parasının (Betreuungsgeld) 1 Ağustos 2013’te yürürlüğe girmesinden bu yana, 100 binden fazla başvuru yapıldığı öğrenildi.“Passauer Neue Presse” gazetesinin 16 eyalet üzerinde yaptığı araştırmaya göre, dört aylık süre zarfında Batı Almanya’daki ailelerin doğudakilere göre daha fazla müracaatta bulunduğu ortaya çıktı.

Araştırma sonucunda Almanya’nın en yüksek nüfusuna sahip olan eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) 28 bin müracaat gerçekleşirken, Bavyera 25 bin ve Baden Württemberg ise 22 bin müracaatla KRV’yi takip etti. Doğu eyaletlerinde ise ailelerin konuya büyük bir ilgisizlikle yaklaştığı gözlemlendi. 370 başvuru Saksonya-Anhalt eyaletinde yapılırken, Mecklenburg-Vorpommern’de 600 ve başkent Berlin’de binin altında rakamlar kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere CDU-FDP hükümeti döneminde uzun süre tartışılan bakım parasını çocuğu 1 Ağustos 2012 tarihinden itibaren doğmuş olan aileler elde edebiliyor. 1 Ağustos 2013’de bir yaşına giren ve anaokuluna gitmeyen çocukların ebeveynlerine bir yıl boyunca 100 Euro, 3 yaşına kadar ise 150 Euro aylık destek veriliyor. CİHAN

Yorumlar