"Çocuğunun çetin bir Türk olmasını isteyenler kulağını çekmesin"

Almanya'da çocuklara karşı şiddet artıyor. Federal Kriminal Dairesi’nin verilerine göre 2013 yılında 153 çocuk velileri ya da akrabaları tarafından öldürüldü, 4 bin 51 çocuğa karşı şiddet uygulandı, yaklaşık 15 bin çocuk cinsel tacize...

Google Haberlere Abone ol
"Çocuğunun çetin bir Türk olmasını isteyenler kulağını çekmesin"

Almanya'da çocuklara karşı şiddet artıyor. Federal Kriminal Dairesi’nin verilerine göre 2013 yılında 153 çocuk velileri ya da akrabaları tarafından öldürüldü, 4 bin 51 çocuğa karşı şiddet uygulandı, yaklaşık 15 bin çocuk cinsel tacize maruz kaldı. Araştırmaya göre her gün 37 çocuk cinsel istismara maruz kalıyor.

Ölümlerin kasıtlı ve kasıtsız cinayetlerden veya bedensel zararlardan kaynaklandığını belirten Ziercke, şiddete uğrayan çocukların yarısının da 6 yaşın altında olduğunu dile getirdi. Veriler, çocuklara karşı aile içi şiddette 2012 yılına kıyasla artış olduğunu ortaya koyuyor.

Almanya Çocuk Yardım Kuruluşu Federal Başkanı Rainer Becker, bu verilerin Alman toplumu için bir utanç tablosu olduğunu ve bir an evvel azalması için devlete büyük görevler düştüğünü vurguladı. Becker, “Devlet, artık birçok yerinde ciddi eksikleri olan çocukları koruma teşkilatlarına mantıksız bir şekilde para ödemeyi bırakmalı. Çünkü bu paralar sistemdeki hatalardan dolayı problemleri çözemiyor. Gidişatın siyasiler yerine uzmanlar tarafından belirlenmesi şart." dedi.

Türk ailelerdeki çocuğa şiddet olaylarıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Becker, “Eğer çocuğunuzun büyüyünce çetin bir Türk olmasını istiyorsanız tokat ve kulak çekmekten kaçınmanız lazım. Çünkü bu onun özgüvenini zedeler.” dedi. Çocuklara büyük acı veren kulak çekme veya tokatların Türk aileleri tarafından çoğu zaman şiddet olarak tanımlanmadığını anlatan Becker, "Eğitimde şiddette yer yoktur. Bir tokattan dolayı çocuk beyin kanaması geçirebilir. Ayrıca çocuğun onuru kırılıyor." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar