Çocuğu İçin 43 Yıldır Erkek Kılığında Yaşıyor

Mısır'ın Luxor kentinde çocuğuna bakabilmek için tam 43 yıldır erkek kılığında işe giden Sisa Abu Daooh, hükümet tarafından yılın annesi seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğu İçin 43 Yıldır Erkek Kılığında Yaşıyor

Al Arabiya News'un haberine göre, Sisa Abu Daooh isimli bayan 21 yaşında evlendikten kısa bir zaman sonra eşini kaybetti. Hem kendisinin hem de karnındaki çocuğunun karnını doyurmak durumunda kalan anne, beylerin dünyasında bayan şekilde iş bulmanın ve çalışmanın hemen hemen olanaksız olduğunu görünce, bay kılığına girmeye karar verdi.

'KENDİMİ KORUMAK İÇİN YAPTIM'

Bugün 64 yaşında bulunan Mısırlı kadın, o tarihten itibaren bay kılığında inşaatlarda, tarlalarda ve berraklık işlerinde çalıştı. Sisa Abu Daooh, 'Kendimi korumak, geleneklerin misyonu olmamak için bay kılığına girmeye ve beni kimsenin tanımayacağı komşu illerde çalışmaya karar verdim' diye konuştu.
Daooh, bay bunun şeklinde görünmek için geniş kollu uzun bir giysi bulunan 'galabey'i giyiyor, başına ak bir sarık takıyor ve bay ayakkabıları kullanıyor. Son birkaç yıldır da Luxor tren istasyonunda, gene bay kılığında pabuç boyacılığı yapıyor.

Kızı Huda, annesinin halen aileyi geçindirdiğini belirterek, 'Her gün saat 6'da uyanıyor ve pabuç boyacılığı yaptığı tren istasyonuna gidiyor. Yaşlı olduğundan çalışması için gereken araçları ben getiriyorum' dedi.



Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar