Çocuğa kötü muameleyi önlemek için ‘ebeveyn ehliyeti’

Almanya'nın Berlin eyaletinin Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Sekreteri Kai Wegner, çocuklara kötü muamelenin önüne geçmek için ‘ebeveyn ehliyeti’ fikrini ortaya attı.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğa kötü muameleyi önlemek için ‘ebeveyn ehliyeti’

Almanya'nın Berlin eyaletinin Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Sekreteri Kai Wegner, çocuklara kötü muamelenin önüne geçmek için ‘ebeveyn ehliyeti’ fikrini ortaya attı. Wegner’in fikri kabul görürse anne ve baba olacakların çocuk yetiştirme kursuna katılmaları zorunlu olacak. Berliner Zeitung gazetesine konuşan siyasi, çocuklara kötü muamelenin genel olarak sadist eğilimlerin bir yansıması olmaktan ziyade çocuk yetiştiren anne-babaların bunun altından kalkamamasının bir sonucu olduğunu söyledi. Wegner, "Gençlik dairelerinin, sosyal danışmanların, çocuk doktorlarının, ana okulların, okulların ve adli tıpçıların sıkı ağ ve işbirliğine ihtiyacımız var” dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin aile politikaları sözcüsü BjörnEggert ise zorunlu ehliyet uygulamasına karşı çıktı. Böyle bir ehliyetin çocuk bakımı araştırmalarına ilgiyi düşüreceğini söyleyen Eggert, uygulamanın gönüllü kalması gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili tartışma, ‘Almanya çocuklarına kötü muamele ediyor’ başlıklı kitapta yer alan bilgilerden sonra çıkmıştı. Adli tıpçı Michael Tsokos ile SaskiaGuddat yazdıkları kitapta ülkede her hafta üç çocuğun kötü muamele sonucu öldüğü bilgisini vererek Alman yardım sisteminin iflas ettiğini ileri sürmüştü.
CİHAN

Yorumlar