Çinlilerin 8 rakamı çılgınlığı: Araç plakası 286 bin dolara satıldı

Çin’de uğur getirdiğine inanılan 8 rakamının art arda geldiği araç plakaları, yüz binlerce dolara alıcı buluyor.

Google Haberlere Abone ol
Çinlilerin 8 rakamı çılgınlığı: Araç plakası 286 bin dolara satıldı

Çin’de uğur getirdiğine inanılan 8 rakamının art arda geldiği araç plakaları, yüz binlerce dolara alıcı buluyor. Ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen şehrinde araç plakası açık arttırması yapıldı. 100 araç plakasının satıldığı açık artırmada, toplam 2,25 milyon dolarlık satış yapıldı.

Açık artırmada, 286 bin dolarla en yüksek fiyata satılan araç plakası 8888R oldu. B9999S numaralı araç plakası ise 280 bin dolara alıcı buldu.
Çin medyasına göre, 29 Ocak’a kadar devam edecek açık arttırmada, her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere 50 araç plakası satışa çıkarılacak.

Polis yetkilisi, açık artırmadan gelen gelirlerin, yol yapım çalışmalarının finansmanına ve ayrıca trafik kazaları için kurulan sosyal yardım fonuna gideceğini söyledi.

Çin’de her rakamın kendine göre geleneksel bir anlamı var. 1 rakamı yalnızlığı, 4 rakamı ölümü, 6 rakamı uzun yaşamı, 8 rakamı uğuru, 9 ise gücü temsil ediyor. Çinliler için 4 rakamının okunuşu, ölümü çağrıştırdığından uğursuz kabul ediliyor. 8 rakamı şans, uğur ve zenginliği çağrıştırdığından önemli görülüyor.

Bu sebeple ülkede rakamların olduğu her yerde 4’ten uzak durulurken, 8 rakamı baş tacı yapılıyor. Öyle ki, evlenecek çiftler, evlenme tarihlerini 08.08 tarihlerine alıyor ve 8 rakamının çok geçtiği plakalar veya telefon numaraları yüksek fiyata alıcı buluyor.

Çin’in ilk defa düzenlediği tarihi 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın tarihi de 08.08.2008 olarak seçilmiş ve açılışı da akşam 8’i 8 geçe yapılmıştı. CİHAN

Yorumlar