Çinliler, ‘’Dünya Kupası hastası’’ oldu

Futbolun, özellikle de Dünya Kupası’nın büyük ilgi topladığı Çin’de bazı futbolseverler, Brezilya’da başlayan Dünya Kupası’nı izlemek için sahte rapor alma yoluna gidiyor.Brezilya ile olan saat farkından dolayı maçları sabaha karşı...

Google Haberlere Abone ol
Çinliler, ‘’Dünya Kupası hastası’’ oldu

Futbolun, özellikle de Dünya Kupası’nın büyük ilgi topladığı Çin’de bazı futbolseverler, Brezilya’da başlayan Dünya Kupası’nı izlemek için sahte rapor alma yoluna gidiyor.

Brezilya ile olan saat farkından dolayı maçları sabaha karşı 04:00’da izlemek zorunda kalan Çinli bazı futbol severlerin, maçları canlı izleyebilmek için işyerlerine sahte hastalık raporu götürdüğü ortaya çıktı. Çin medyasına göre, maçları canlı izleyip işyerine geç kalan yada gitmeyen çalışanların, patronlarından azar işitmemek için bu yola başvurduğu kaydedildi. Bunun adına da “Dünya Kupası hastalığı” diyen Çinlilerin söz konusu raporları alacağı bazı özel şirketlerin olduğu da kaydedildi. Boş rapor koçanları ya da sahte rapor satmanın cezası Çin’de 5 yıl hapis cezası. Cezalara rağmen sahte raporların, ülkedeki en büyük internet alışveriş sitelerinden bir olan Taobao’da yada ‘’Şanghay Hastalık Raporları’’ adlı bir şirketten yaklaşık 16 ile 33 dolar arasında bulunabildiği ifade ediliyor.

Raporların sahteliği, çok sayıda kişinin “üst solunum yolları enfeksiyonu” sebebiyle işe gitmemeye başlamasıyla anlaşılmış.

Öte yandan Çin’deki bazı restoranlar, Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası için özel menü hazırlarken, çoğu restoranların önünde de maçların izlenmesi için dev ekranlar konuldu.

CİHAN

Yorumlar