Çinli yolcuların yakınları Malezya hükümetini dava etmeye hazırlanıyor

7 gündür bulunamayan Malezya uçağındaki Çinli yolcuların yakınlarının Malezya hükümetine karşı öfkesi giderek artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çinli yolcuların yakınları Malezya hükümetini dava etmeye hazırlanıyor

7 gündür bulunamayan Malezya uçağındaki Çinli yolcuların yakınlarının Malezya hükümetine karşı öfkesi giderek artıyor. Kayıp uçaktaki 154 Çinli yolcunun yakınları Malezya hükümetini uçağın bulunması için yeterince çaba harcamamakla suçluyor ve Malezya hükümetine karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Hatta bu dava için Pekin Hukukçular Birliği de özel bir çalışma grubu oluşturdu ve bu çalışma grubu da yolcu yakınlarına yardım edebilmek için ücretsiz olarak bu dava üzerinde hazırlıklara başladı.

Yolcu yakınlarının bu tepkisi üzerine Malezya hükümeti de arama çalışmaları yapılan bölgenin genişletildiğini açıkladı. Şu anda 12 ülkenin katılımıyla devam eden arama çalışmalarına Andaman Denizi ve Hint Okyanusu da eklendi. Bilindiği üzere uçağın kaybolduğu ilk günden itibaren başta Vietnam kıyıları olmak üzere, Güney Çin Denizi ve Malay yarımadası hemen hemen tamamen taranmıştı. Fakat uçağın enkazına rastlanmamıştı.

REUTERS HABER AJANSI: UÇAK ROTA DEĞİŞTİRDİ

Yolcu yakınlarının Malezya hükümetine dava açmasının yanı sıra 7 gündür kayıp olan ve akıbeti hakkında en ufak bir delile dahi ulaşılamayan Malezya uçağı ile ilgili iddialar ise bitmek tükenmek bilmiyor.

Bugün ortaya çıkan iddialara göre ise kayıp yolcu uçağı rotasından çok daha farklı bir yönde ilerledi. Söz konusu iddianın kaynağı ise olaylı ilgili incelemeye yakın kaynakların Reuters ajansına verdiği röportaj.

İsimleri gizli tutulan iki yetkilinin verdiği bilgilere göre uçağın en son Malay Yarımadası'ndan Andaman Adaları'na doğru giderken tespit edildiği ileri sürüldü. Fakat bu sefer ortaya atılan iddianın ardından Malezya hükümetinin de arama çalışması bölgesine Andaman Denizi'nin eklendiğini açıklaması bu iddianın gerçek olma ihtimalini giderek güçlendiriyor.

İsimleri açıklanmayan iki yetkili ayrıca uçaktan son sinyalin askeri radarlar tarafından tespit edildiğini söyledi ve uçağın yön bulma noktalarını takip ederek rota belirlediğini açıkladı.

Uçağın yön bulma noktalarını takip ederek rota belirlemesi uzmanlar tarafından uçağın havacılık eğitimi alan biri tarafından uçurulduğu şeklinde yorumlandı. Bu söz konusu son iddiaya Malezya tarafından halen bir yalanlama gelmedi.

MALEZYA HAVA YOLLARI KUALA LUMPUR- PEKİN UÇUŞUNUN SEFER NUMARASINI DEĞİŞTİRİYOR

Malezya Havayolları, 7 gün önce kaybolan ve halen bulunamayan uçağın sefer numarası olan MH 370/371 kodunu artık Kuala Lumpur-Pekin uçuşlarında kullanılmayacağını açıkladı.

Bu kararın kayıp uçaktaki mürettebat ve yolculara bir saygı göstergesi olarak alındığı belirtildi. Çin Sivil Havacılık Müdürlüğü de bu kararı onayladı.

Bugünden geçerli olmak üzere Kuala Lumpur-Pekin uçuşlarında sefer numarası olarak artık MH 318/319'un kullanılacağı, seferlerin işleyişinde ise herhangi bir değişiklik olmayacağı dile getirildi. CİHAN

Yorumlar