Çin’in ‘’kavimler göçü’’ doruğa çıktı

Çin en büyük geleneksel bayramı olan Bahar Bayramı nedeniyle yapılan yolculuklarda yoğunluk zirveye çıkarken, en fazla kalabalık tren istasyonlarında gözleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin’in ‘’kavimler göçü’’ doruğa çıktı

Çin en büyük geleneksel bayramı olan Bahar Bayramı nedeniyle yapılan yolculuklarda yoğunluk zirveye çıkarken, en fazla kalabalık tren istasyonlarında gözleniyor. 1,3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de halk, 30 Ocak’ı 31 Ocak’a bağlayan gece 12 hayvanlı geleneksel takvimine göre At Yılı'na girecek.
Bunun için tüm hazırlıklar yapılırken, en dikkat çeken ise yollardaki yoğunluk. Bu aynı zamanda dünyanın en büyük döngüsel göçü olarak da biliniyor. Bahar Bayramı’ndaki seyahatler, genelde gelenek üzere herkesin aileleriyle bayramı geçirmesi için yapılıyor. Çin yeni yılı olarak da adlandırılan ve 16 Ocak’ta başlayan Bahar Bayramı’ndaki yoğun trafik 40 sürecek.

40 gün boyunca 3 milyar 600 milyon seyahat yapılması bekleniyor. Bu sayı geçen yıla göre 200 milyon daha fazla. 7 gün sürecek Bahar Bayramı (Çinliler Chun Jie olarak adlandırıyor) resmi tatili ise 31 Ocak'ta başlayacak. Halk, sevdikleriyle daha fazla vakit geçirmek için bu süreyi izin alarak uzatma yoluna gidiyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da en büyük ulaşım aracı olarak tren kullanılacak. Çin Demir Yolları Şirketine göre, bu yıl bayramda 40 gün boyunca 257,8 milyon kişi trenle seyahat yapacak.

Yolculuk yoğunluğunun yaşandığı yerlerden biri de Pekin tren istasyonu. Soğuk havaya rağmen herkes sırada bekliyor. Herkesde memlekete dönüş heyecanı gözlemleniyor.

Pekin’de sürücü olarak çalışan ve memleketi Jiangsu eyaletinin Xuzhou şehrine 12 saatlik tren yolculuğuyla gidecek Zhang isimli bir Çinli, memleketine gidip birlikte bayramı geleneklerine kutlamaları gerektiğine değindi.
Küçük kızı ile Pekin’den doğudaki Jilin eyaletine 14 saatlik tren yolculuğuyla gidecek Hu isimli kadın, bayramın kendileri için çok önemli olduğuna değindi. Hu, ‘’Kesinlikle memleketimize gidip bir araya gelmemiz lazım. Bu bir yıl içinde bizim en mutlu olduğumuz an.’’ diye konuştu. CİHAN

Yorumlar