Çin’den renkli bahar manzaraları

Çin’de halk, kendilerini, bahar mevsimiyle yeşile bürünen ve çiçeklerin açtığı doğaya atarak, baharın tadını çıkarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin’den renkli bahar manzaraları

Çin’de halk, kendilerini, bahar mevsimiyle yeşile bürünen ve çiçeklerin açtığı doğaya atarak, baharın tadını çıkarıyor. Özellikle büyük şehirlerdeki parklar baharın yaşandığı yerlerin başında geliyor. Başkent Pekin’de Rıtan Parkı da bahar mevsiminde rengârenk olan yerlerden biri. Burada çiçek açan ağaçların yanında fotoğraf çektirenler, spor yapanlar, piknik çadırı açanlar, Çin’e has tüy topu oynayanlar, yapay gölde balık avlayanlar, Çin mimarisi kulenin altında serinleyenler ve spor aletleriyle egzersiz yapanlar göze çarpıyor. Renk cümbüşünün görüldüğü bu parka gelenlerin sayısı, ülkede kutlanan geleneksel ‘’Mezar Süpürme Bayramı’’ tatiliyle daha da arttı.

Pekin’de ciddi boyutlara ulaşan hava kirliliğinden bunalan halk, rüzgârın esmesiyle geçici de olsa temizlenen havanın keyfini dışarıda aileleriyle birlikte çıkardı. Geniş alanı ve değişik ağaç ve çiçeklerin bulunduğu tarihi Rıtan Parkı’nda tüylü top oynayan Zhou ismindeki Çinli, bahar mevsiminde yaşadığı mutluluğu Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna anlattı. Gansu eyaletinden gelen ve Pekin’de yaşayan Zhou, herkesin, çiçeklerin açıp, ağaçların yeşillendiği bahar mevsiminin erken gelmesini arzuladığını belirterek, kış mevsiminin ardından gelen bahar mevsimiyle insanın moralinin çok güzel olduğuna dikkat çekti.

Parkta ayrıca yapay olarak yapılan duvarlara tırmananlar ve taiji sporu (gölge boksu) yapanlar da temiz hava ve baharın keyfini çıkaranlar arasında yer aldı. Parkın keyfini çıkaranlar arasında yabancılar da dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar