Çin’den bir Azeri ‘’First Lady’si geçti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva, Çin medyasında gündem oldu.Çin’in Şanghay şehrinde 21-22 Mayıs günlerinde düzenlenen "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK/CICA) 4. Devlet...

Google Haberlere Abone ol
Çin’den bir Azeri ‘’First Lady’si geçti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva, Çin medyasında gündem oldu.

Çin’in Şanghay şehrinde 21-22 Mayıs günlerinde düzenlenen "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK/CICA) 4. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve kendisine eşlik eden eşi Mihriban Aliyeva’nın sempatik tavırları ve şık giyim tarzları dikkatleri çekti.

Zirve için Şanghay’a gelen liderlerin eşlerini Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi Peng Liyuan ağırladı. Şanghay’ın tarihi ve kültürel mekânlarını gezen First Ladylerin en çok dikkat çekeni, Peng ve Aliyeva oldu. Çin medyasında da en çok tıklanan fotolar Peng’ın mihmandarlığını yaptığı etkinlikler oldu. Fotoğraflar karelerinde Peng’ın yanında yer alan Aliyeva, güneş gözlüğü ve siyah-beyaz kıyafeti ile dikkatleri üzerine çekti.

Peng’ın ağırladığı liderlerin eşleri arasında Kamboçya Başbakanı Hun Sen’in eşi Bun Rany, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in eşi Raisa Atambayeva, Kazakistan Cumhurbaşknaı Nursultan Nazarbayev’in kızı Dargia Nazarbayeva vardı.

First Lady’ler, Şanghay’da Çin el sanatları boyama gösterisi, kırsal kesim resim yapma gösterisi ve dans gösterini izleyip, meşhur Yuyan Garden’ı gezdiler.

CİHAN

Yorumlar