Çin’den ABD’ye terörle mücadelede çifte standart suçlaması

Pekin yönetimi, Washington’un geçen gün Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde meydana saldırıda ölen 8 kişiyle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Çin’den ABD’ye terörle mücadelede çifte standart suçlaması

Pekin yönetimi, Washington’un geçen gün Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde meydana saldırıda ölen 8 kişiyle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Qin Gang, Pekin’deki olağan basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kaşgar şehrine bağlı Shache kasabasındaki olayın bir ‘’terör olayı’’ olduğunu söyleyerek, ABD’ye terörle mücadele konusunda çağrıda bulundu. Qin, ‘’Washington’un çifte standarttan vazgeçerek, somut eylemlerle uluslararası toplumun terörle mücadele işbirliğini koruması ve terörist güçlere yanlış sinyal göndermekten kaçınma’’ çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Marie Harf, söz konusu olayla ilgili olarak Çin’in, vatandaşlarının memnuniyetsizliklerini özgürce ifade etmelerine izin vermesi ve Çin Kamu Güvenlik Birlikleri'nin soğukkanlılığını koruması çağrısı yapmıştı.

Konuşmasında Qin, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısının, gerçeği göz ardı ettiğini savundu. Qin, ABD’ye, "Benzer terör saldırısının ABD'de meydana gelmesi ve başka ülkelerin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı gibi açıklamalarda bulunması halinde, ABD halkı bunu nasıl düşünür? ABD yönetimi buna nasıl tepki verir? sorusunu sordu.

Terörizmin büyük bir suç ve toplum ve insanlığa karşı uluslararası bir saldırı olduğunu vurgulayan Dışişleri Sözcüsü Qin, ülkesinin öteden beri terörle mücadele konusunda çifte standarda karşı çıktığına dikkat çekti.

GUANTANAMO’DAKİ UYGURLARIN SLOVAKYA’YA GÖNDERİLMESİNE TEPKİ

Öte yandan Çin, ABD’nin Guantanamo kampında tutulan 3 Uygur’un Slovakya’ya gönderilmesini eleştirdi.
Qin, söz konusu 3 tutuklu Uygur’un terörist gruplar listesinde olan ve Birleşmiş Milletler tarafından müeyyide uygulanan Doğu Türkistan İslami Hareketi (ETIM) üyesi olduğunu savundu. Qin Gang, teröristlerin Çin’i ve onları kabul eden ülkelerin güvenliğine tehdit oluşturduğunu söyledi ve ilgili ülkelere teröristlere yaşam alanı verme değil, onları Çin'e teslim etmeleri çağrısında bulundu. CİHAN

Yorumlar