Çin’deki depremde ölü sayısı 398’e yükseldi

Çin’in Yunnan eyaletinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde ölü sayı 398’e yükseldi. Kurtarma ekipleri yıkıntılar arasından sağ kalanları bulmaya çalışırken, Çin yönetimi çalışmalara yardım için afet bölgesine 2 bin...

Google Haberlere Abone ol
Çin’deki depremde ölü sayısı 398’e yükseldi

Çin’in Yunnan eyaletinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde ölü sayı 398’e yükseldi. Kurtarma ekipleri yıkıntılar arasından sağ kalanları bulmaya çalışırken, Çin yönetimi çalışmalara yardım için afet bölgesine 2 bin 500 asker gönderdi. Deprem sonucu bin 800’den fazla kişi de yaralandı.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, dün öğlen yaşanan depremde 12 bin evin yıkıldığını açıkladı. Çin devlet televizyonu CCTV’de yer alan görüntülerde, eski evlerin yılıkdığı ancak yeni çok katlı binaların ise ayakta kaldığı görülüyor.

ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS), depremin büyüklüğünü 6.1 olarak açıklarken, Çin deprem gözlem kurumu ise 6.5 olarak duyurdu. Depremin merkez üssünün ise Yunnan eyaletinin başkenti Kunming şehrinin 370 kilometre kuzeydoğusundaki Ludian ilçesi olduğu belirtildi.

Yunnan Sivil İşler Bürosu, deprem sonucu 398 kişinin öldüğünü ve bin 801 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca 29 bin 400 kişinin de tahliye edildiği kaydedildi. Kurtarma ekiplerinin merkezden uzak bölgelere ulaşması ile ölü sayısının artmasında endişe ediliyor.

Depremin merkez üssü 429 bin nüfuzlu Ludian ilçesinde çoğu tuğladan yapılmış çok sayıda evin yıkıldığı ifade ediliyor. Xinhua, ilçede iletişim hatlarının koptuğunu ve elektrik sağlanamadığını kaydetti.

Kurtarma ekipleri yıkıntılar arasından sağ kalanları bulmaya çalışırken, Çin yönetimi çalışmalara yardım için afet bölgesine 2 bin 500 asker gönderdi. Afet bölgesine çadır, yatak ve giysiler gönderilirken, komşu eyaletler de gıda yardımı yolladı.

Çin Başbakanı Li Keqiang, depremin en çok hasara yol açtığı bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. CİHAN

Yorumlar